Светлана Арсова – страст и изкуство!

Скъпи приятели,

Имах специалната възможност да получа интервю от Светлана Арсова!

Светлана е лидер сред най-успешните и популярни гримьори в България и единствената, която вече публикува втората си книга – специализирана литература за грим, изкуство, красота и приказки. Книгата носи заглавието „Приказна“.

IMG_20180111_122650_HDR

Светлана е страхотен човек, постоянно се учи и се развива. Тя е учител, духовен водач, писател, и в пълна хармония със себе си. Светлана Арсова е дори по-цветна от палитрите си! Хайде да опознаем тази страхотна дама.

Харесвам новата си роля на журналист.

Попитах Светлана какви са нейните хобита.

Светлето споделя за нейните духовни хобита. Учи астрология и се интересува какви хора застават насреща й. Тя е зодия везни, направлявана от Венера, планетата на красотата! Това е най-балансираният знак в зодиака и нейната персоналност и глас наистина ти дават усещането за спокойствие и безгрижие. Тя винаги е готова да изслуша и да даде съвет на другите. Най-страхотната част от ученето на астрология за нея е как може това ценно знание да се използва в медицината и да помага на хората. Като малка мечтата й е била  да стане лекар.

Какво се случи с тази мечта? – питам аз.

Светлето се смее „ Хванах палитрата с цветове на 18 години и от тогава съм се отдала на страстта ми да гримирам“.

Всеки ден тя целеустремено развива себе си. Преди година започва да учи теология и се подготвя и явява на тежки изпити. Това е друга нейна страст в живота. Като завърши обучението си, ще стане теолог, което е в списъка и с желания.

Когато си малък, родителите ти слагат знака на християнството в църквата и от този ден ти вече си християнин. В този миг християнството става най-мощният източник на сила, подкрепа, любов, търпение, разбиране.“

„Когато за пръв път отворих Библията аз можех лесно да разбера текстовете. Тогава за пръв път се замислих да уча теология“

Светлана има още арт хобита: плетене, прави гоблени, пише, рисува.

Светлето сподели своята формула за успех – всяка вечер тя завършва деня с молитва и медитация. „Това е най-мощната енергия за повишаване на креативния потенциал на всяка персоналност.“

Аз: Светле, разкажи ни повече за школата си по гримиране и за твоите ученици.

20180112_065443-COLLAGE

Светлана споделя с ентусиазъм, че подхожда персонално към всеки ученик, защото всички сме специални и различни. Гледа на учениците си като на приятели.

Светлето: „Ще им дам моите четки. Ще им кажа да започват с грима на дама, която след малко излиза в ефир, и че аз ще довърша. Това е най-добрият подход – уча ги да пазят четките и да поемат отговорности. Но най-важно е да ги науча на морал.“

Нейното златно правило е да не загася светлината на учениците си.

Наистина е страхотно да срещнеш такива учители, които преподават с любов и страст!

Аз: какви бяха най-трудните ти моменти през 2017? Кое беше най-важното нещо, което се осъществи?

Светлето споделя с усмивка, че всъщност е нямала трудни моменти и само красиви неща й са се случили през 2017.

Вярвам й, защото тя е толкова хармонична. Когато хората работят с наслада и страст, работата се превръща в забавление.

Светлето: „Жените, които аз гримирам, са различни видове – с големи сърца, с усмихнати oчи, с усмихнати лица, харизматични.“

Светлана публикува втората си книга „Приказна“ през 2017. След това тя посети по-големите градове на България, за да се срещне с приятели, поддръжници и да сподели професионален опит, съвети, да помага и раздава любов.

Аз: Какви са предизвикателствата за 2018?

IMG_20180111_223439_HDR

Светлана споделя, че се готви да организира работилници на национално ниво, започвайки от София. На тези работилници хората ще могат да получат професионален грим за различни поводи, да се научат и сами да се гримират. Ще могат да получат по един екземпляр от книгата й „Приказна“. Тези работилници не са само за хора, които се интересуват от гримиране, аз за всички които искат да се разведрят с нещо арт, свежо и креативно. За всички, които ще се забавляват да порисуват. За всички, които искат да повишат креативния си потенциал.

Всеки, който желая, може да се включи в работилниците на Светлето – вече стартират в София всяка неделя. С продължителност 3 часа в студиото на Светлето. Ще се работи в много малки групи до 6 човека и всеки ще получи персонални съвети и професионален приказен грим. Разбира се и всеки ще си тръгне с новата книга “Приказна”.

За повече иформация може да намерите Светлето тук:

Личен Facebook профил

Официална страница

Винаги може да й позвъните на :+359-896-659-246 .

Обърнете се към Светлето, ако желаете да имате новата й луксозна книга “Приказна”.

IMG_20180111_231412.jpg

Разбира се, че Светлето ще ви я изпрати с личен автограф и сантимент.

Вижте още за тази приказна дама във видеото долу благодарение на TVNBulgaria.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s